Tineke in Zuid - Afrika

Port Elisabeth. Januari - maart 2016

allerlei

Vandaag ben ik thuis. Eigenlijk zou ik gewoon op school moeten zijn maar wegens een bronchitis blijf ik twee dagen thuis.
Gistermorgen ben ik naar de dokter geweest omdat ik al een tijd aan het hoesten ben, hoofdpijn en nog een paar andere vervelende, en vooral in het oog-springende kwaaltjes heb.

Ik kreeg verschillende medicijnen: een antibioticum, nog iets voor het hoofd en de neus en nog een smeerseltje voor op de neus. Men zegt dat hier meteen een paardenmiddel toegepast wordt…nou van mij mag het voor deze keer.

Ik zou het jammer vinden wanneer mijn laatste weken hier vergald worden door allerlei kwaaltjes.

Nu eerst iets over het geld wat ik van verschillende familieleden en anderen gekregen heb om hier te besteden. Allereerst heb ik al heel wat geld besteed aan spelletjes en opbergbakjes voor de spelletjes. Deze spelletjes gaan elke dag  in een kist mee naar school. Omdat er in de toekomst op meer scholen gewerkt gaat worden moeten er weer nieuwe kisten samengesteld worden. Ik ga aan het eind van deze week op pad met twee stagiaires om dingen aan te schaffen.

SAM_4203 (1024x768)

SAM_4190 (1024x768)

SAM_4192 (1024x768)Jason en Reagan aan het puzzelen.

Ook gaat een flink deel naar het opknappen van de bus van Ready4life. De bus wordt dagelijks gebruikt om mensen naar de townships te brengen en andere ritjes voor het werk hier. De bus is oud en verroest maar kan nog prima opgeknapt worden. Hij staat nu bij de garage. Een andere stagiaire die ook wat geld mee heeft gekregen en ik, met geld van anderen,  gaan de kosten betalen. De kosten zullen ongeveer 1100,00 euro bedragen.
Ik denk dat dit een goede bestemming is voor een deel van het geld. Volgende week ga ik met de directeur van school aan de praat over een donatie aan school, te  besteden aan iets tastbaars. Ik wil zelf graag iets voor buiten op het plein geven, maar…..we wachten af.

SAM_3979 (1024x768) (2)

Als je dit leest en je denkt: goh, hiervoor wil ik ook wel iets geven dan kan dat natuurlijk……….stuur maar een berichtje en je krijgt een rekeningnummer….
Alles wordt hier goed besteed, dat is wel duidelijk.

Vorige week kregen de meisjes van een jaar of twaalf een prikje tegen baarmoederhalskanker. Ze hadden een brief mee naar huis gekregen waarop de ouders toestemming moesten geven voor de injectie. Verschillende formulieren werden wel mee teruggenomen door de kinderen maar waren niet ingevuld. De juf vulde deze dan maar in omdat de ouders het formulier niet konden lezen.
De verpleegkundige deed het heel lief en leuk. Ze zei tegen de kinderen dat ze haar een dikke knuffel moesten geven en dat dan het prikje lang niet zo’n pijn zou doen. Zo gebeurde het ook. Elk kind kwam naar voren en gaf de zuster een dikke knuffel terwijl een andere zuster ondertussen een prik gaf. Ik vond dit heel mooi bedacht en…het werkt vast en zeker……
Vol spanning wachten de meisjes af. Arm bloot, klaar voor de prik…

SAM_3965 (1024x768)

 

 

SAM_3971 (1024x768)Hoewel…dit meisje kijkt wel heel angstig maar …ik kan me daar alles bij voorstellen….

 

Dan nog even iets over de school die afgebroken werd. Ik schreef een paar weken geleden hierover. Nog elke dag wordt er gesloopt en gewerkt. Gisteren stond over de illegale afbraak van die school een stuk in de krant.
Er staat haast niets meer en het wordt volgens mij heel gevaarlijk om daar nog te brekkn. Je ziet in het krantenartikel ook de oorspronkelijke school.

 

SAM_4204 (1024x768)

 

SAM_4205 (1024x768)

 

 

Share

17 Comments

  1. Beste TT,

    Prachtig dat je mooi werk verricht daar en ik hoop dat je de laatste weken in goede gezondheid kunt volbrengen!
    Mooi dat Jacomijn ook bij je op bezoek was!
    Groeten uit een storm- en regenachtig Hellendoorn

  2. Goed dit allemaal te lezen. Geweldig werk!
    Gezondheid gewenst hoor, ‘k hoop dat het paardemiddel snel z’n werk doet.

  3. Hoi leuk om te lezen allemaal! hopelijk snel weer beter!! Grt Bart (en ja eindelijk is het gelukt!)

  4. Sterkte met je gezondheid! Weer fijn om je verhalen te lezen en leuk om te zien hoe kinderen overal op de wereld op dezelfde manier enthousiast aan het werk gaan met de puzzeltjes.
    Groeten van ons hier.

  5. Hai Tineke,
    Vervelend dat je even niet lekker in je vel zit, goed dat er paardenmiddeltjes zijn, en nu maar hopen dat die snel hun werk doen. Het zou inderdaad vervelend zijn als je de laatste weken gammel door moet brengen, er ligt daar nog zoveel werk wat je kunt doen, fijn dat het “geld” zo nuttig besteed wordt. Het verslag van Cape Town heb ik met plezier gelezen en wat bijzonder dat je samen met Jacomijn kon genieten van al het schoons. Nou Tineke gauw opknappen, beterschap en ik kijk weer uit naar het volgende verslag. (good goan)
    Hartelijke groet uit het “zonnige”boerendorp, Ymke.

    • Avatar foto
      tineke

      22 oktober 2014 at 15:47

      Ymke, wat een trouwe lezer ben jij en reageerder…of is dat geen goed woord?
      Dank
      Tineke

      • Hai Tineke,
        Dank je, het lijkt me ook leuk voor jou om af en toe wat uit Hellendoorn te horen, en ik vind het leuk om je te volgen en te reageren. Hoe is het met de gezondheid ben je inmiddels weer wat opgeknapt ? Het is hier herfst aan het worden de bladeren vallen en de temperatuur zakt, het wordt frisjes buiten. Gisteren weer repetitie met VD gehad en de muziek begint eindelijk te beklijven, het wordt vast een mooi concert. Zo, dit was even een kort berichtje, we horen wel weer van elkaar, hou je haaks.
        Hartelijke groet van me, Ymke.

  6. Paulien de Jong

    24 oktober 2014 at 09:49

    Beste Tineke,

    heb nog niet eerder gereageerd, maar wat een mooie verhalen op je website! Een bijzondere tijd in Zuid Afrika, waar je dadelijk met heel veel plezier op kunt terug kijken. Wat een belevenissen, indrukken, ontmoetingen met leuke, lieve mensen, mooie foto’s enz. enz. Super dat je deze reis hebt ondernomen.
    Hier in Nijverdal gaat alles goed. Afgelopen zaterdag hebben we een gezellige avond/middag gehad met alle diakenen en collectanten. We zijn eerste naar de boerderij van Mathilde Blekkenhorst gelopen (die ken je vast wel), prachtig gelegen. Daar een rondleiding gekregen en gezellig met elkaar gezeten. Daarna de barbecue bij Albert Leestemaker in zijn grote schuur. Was gezellig en leuk om elkaar te ontmoeten.
    De hartelijke groeten van ons allemaal en ik hoop dat je snel opknapt om nog volop te kunnen genieten.
    Groeten, Paulien de Jong

    • Avatar foto
      tineke

      24 oktober 2014 at 12:20

      Hallo Paulien.
      Leuk om een reactie van je te krijgen. Dank je wel.
      Het gaat hier goed en ik begin gelukkig op te knappen na een paar dagen vrijaf.
      Ik begin nu al te denken over mijn afscheid. Nog twee weken en daarna nog een paar vrije dagen.
      Fijn dat het bij jullie ook allemaal goed gaat en dat jullie een gezellige avond gehad hebben.
      Wil je iedereen de hartelijke groeten van me doen?

      vriendelijke groet
      Tineke

  7. Hallo Tineke,
    Wat leuk om te lezen wat je daar allemaal doet, ik hoop dat je weer bent opgeknapt en dat je de laatste weken op een goede manier verder kunt met je werk en daarna het afscheid, grappig om te lezen hoe de meisjes de prik kregen.
    De muziek voor het concert begint echt mooi te worden, we hebben op zaterdag 1 nov. nog een extra repetitie.
    Hartelijke groeten van Riekus en Ada.

    • Avatar foto
      tineke

      27 oktober 2014 at 21:12

      Hallo Ada en Riekus
      Dank voorje reactie. Leuk.
      Ja, ik knap gelukkig weer op. Nog ruim twee eken en dan kom ik weer op Heldern an…..
      Fijn dat het goed gaat voor het concert. Ik ben heel benieuwd.
      tot ziens,,,,,,,groetjes,
      Tineke

  8. Hai Tineke,
    Eindelijk weer eens een reactie van mij. Hoop dat jij je weer lekker ,,hups,, (zei mijn oma altijd) mag voelen en nog volop mag genieten daar.De griep had me te pakken, gaat gelukkig nu weer iets beter. Kun jij het paardenmiddel ook meenemen/invoeren naar hier??? Kun je misschien een eigen ,,iets,, mee beginnen {:-)??? Heerlijk om jouw belevenissen te lezen. Wat een ervaring dat je dit allemaal mag en kan doen en dan ook nog samen met Jacomijn mooie ervaringen te kunnen delen. Wat gaat de tijd snel, voor mijn gevoel ben je nog maar pas weg en nu zit je alweer aan het afscheid te denken. Wens je nog een paar hele goede weken daar. Liefs van Ineke

    • Avatar foto
      tineke

      28 oktober 2014 at 21:33

      H Ineke
      Dank voor je reactie. Dus jij had ook de griep! Wat vervelend. Ik voel me weer goed, gelukkig. Ja, ik ben druk bezig met dingen regelen voor de laatste weken hier. Ik kan me voorstellen dat het bij jullie voorbijgevlogen is maar het is toch wel echt een hele perioden hoor….voor mij dan.
      t Was een mooie tijd maar ’t is ook goed om weer terug te gaan.
      We zien elkaar vast weer in Heldern.

      groetjes
      Tineke

Geef een reactie