Tineke in Zuid - Afrika

Port Elisabeth. Januari - maart 2016

Baviaanskloof

Het was werkelijk een avontuur de tocht door de Baviaanskloof.
De reis door de kloof was bijzonder en de verblijven waren heel apart.

Natuurlijk zagen we direct bavianen maar die zijn zo schuw dat ze meteen de bush ingaan wanneer ze een auto zien. Gelukkig heb ik er een paar op de foto kunnen zetten.

SAM_3413

We deden de tocht met z’n vieren: Erica en Jaap, allebei vrijwilligers in P.E. en Marieke die het bakkie bestuurde: Een zware four -wheel- drive car. Marieke woont al jaren hier en heeft Ready4life opgericht. Ze doet nu allerlei andere dingen waaronder  tochten met liefhebbers door de kloof. Wat een onderneming.

SAM_3382Rechts Marieke, links Erica. Het huisje is tegen een rotswand gebouwd die je nog iets kunt zien op de achtergrond.

 

 

Na de tocht van Port Elizabeth naar Willowmore, 325 km, hadden we rustig de tijd om naar onze eerste verblijfplaats te rijden aan het begin van de kloof. De grotwoning. Deze was mooier dan ik verwacht had. Het weer was prima en we hadden voldoende hout bij ons voor het vuur. Mijn auto stond drie dagen in Willowmore voor het politiebureau. Ik had de agenten gevraagd of ze een beetje op mijn auto wilden letten. Gelukkig, dat is gelukt.

 

SAM_3391

’s Morgens kom ik de trap af van mijn bovenverdieping waar ik probeerde een nacht te slapen. Maar ja……zoals ik gewend ben lag ik te luisteren en te waken.

De volgende dag gingen we echt de kloof in. Een tocht van 5 uur over smalle, slechte wegen en langs gevaarlijke ravijnen. Je mag daar ook alleen maar met een bakkie rijden. De natuur is overweldigend en eigenlijk niet goed te fotograferen.

 

SAM_3429

 

Na een rit van vijf uur kwamen we aan het einde van de kloof. Hier overnachtten we in een soort vakantiehuisje. Vuur aan, gietijzeren potje op het vuur met van alles erin: ’n pottie, zoals ze hier zeggen. Heerlijk gegeten en op tijd naar bed. Het regende al en we maakten ons wel een beetje zorgen over de terugreis. De hele nacht regende het en de volgende morgen hebben we besloten dat we niet door de kloof weer terugkonden. We gingen eromheen.
Ook weer een tocht van uren. Maar de moeite waard omdat we door een heel ander rijker gebied reden.

 

SAM_3479

 

’s Avonds kwamen we weer terug bij het begin van de kloof waar we gingen overnachten in een boomhut: een treehouse. Een geweldig gebouwde hut in een boom. Alles erop en eraan, slaapkamers, keuken, kamer , houtkachel. Douche en wc buiten….en het regende en regende maar. Een heel aparte ervaring om buiten in de regen op de w.c. te gaan. Er was ook geen paraplu o.i.d. Maar het was bijzonder. Heel jammer van de regen. We hebben die avond bij eigenaar Jan gegeten.

 

 

SAM_3520

 

 

SAM_3525

 

 

 

SAM_3569

Het oneindige landschap van Afrika. Honderden kilometers rijden en dan maar een paar auto’s tegenkomen. Dat is apart en geweldig.

Share

19 Comments

  1. Henk ter Steege

    30 september 2014 at 18:34

    Wat een geweldige belevenis en mooi om te lezen!

  2. Gaaf hoor. Mooie belevenis!

  3. Weer met belangstelling jouw weekend avontuur gelezen, maar bij boom hut stellen wij ons iets anders voor. Dit vinden wij een boom hotel!

  4. Geweldige verhalen, wat een belevenissen!

  5. Leuk om te lezen hoe het met je gaat!!
    Geniet er maar van!!

  6. Hai Tineke,
    Zit elke X met veel belangstelling, bewondering en verwondering jouw belevenissen te lezen. Geweldig wat je daar doet voor de kinderen en hun ouders en voor alle andere mensen daar. Maar ook wat je aan het ondernemen bent met je collega`s. Echt WWAAAAAUUUUWW wat een energie moet jij hebben.
    Liefs van mij!!!

    • Avatar foto
      tineke

      2 oktober 2014 at 12:24

      Hallo Ineke
      Wat leuk dat ik een reactie van je krijg. Ik heb net weer een stukje op de site gezet, wel leuk vind ik.
      Fijn dat er mensen, zoals jij, meelezen…want daar doe je het toch voor…..
      ja, het is wel veel allemaal maar ook heel mooi…..ik ben blij dat ik het kan……
      groetjes
      Tineke

  7. Zit ook enorm te genieten van je foto`s. Die WC……..SCHITTEREND, ben wel blij dat we hier ,,droog,, kunnen en mogen zitten {:-))

  8. Cool hoor! Zo reed ik ook door Australie. In m’n eentje in de auto en dan kilometers en kilometers niets…. Maak je in Nederland niet mee! 😉

    Have fun! Xxx

  9. Een geweldig avontuur en mooi beschreven. Maar dat wisten we al.

    Veel plezier,

    Jan

    • Avatar foto
      tineke

      9 oktober 2014 at 22:41

      Ha Jan….
      Dank voor je reactie…leuk…..haha
      We, Jacomijn ook, zitten nu in kaapstad, ik heb voorjaarsvakantie.
      We maken weer heel wat mee. Volgende week schrijf ik het op de website.
      groetjes
      Tineke

Geef een reactie