Tineke in Zuid - Afrika

Port Elisabeth. Januari - maart 2016

Zondag

De zondag is hier echt de dag van de kerk. Ik heb het idee dat iedereen naar de kerk gaat. Vanmorgen om acht uur werden we opgehaald door Jacco, directeur van Ready4life. Hij rijdt in een busje en kan dan overal mensen ophalen, ook uit de township hier dichtbij.

Toen we terrein opreden stonden er al heel veel auto’s en jongens regelen het verkeer. Binnen kopen we eerst heerlijke koffie met iets lekkers erbij.

SAM_2901

SAM_2902

Om negen uur begint de dienst, eerst een half uur staande zingen met de band, grote schermen.
Dan een soort preek, toespraak van een half uur met veel geroep en geklap en gelach want het is een leuke toespraak: veel “amen” geroep . Op dit moment, zes uur, zit de kerk waarschijnlijk nog voller, en dan gaat het om een paar duizend mensen, jongeren. ’s Avonds gaan alle studenten van de universiteit naar deze kerk. In het gebouw zijn allerlei zalen voor andere activiteiten, sport, fitness, biljarten, studiekringen. Elke avond staat het gebouw bol van de activiteiten.

SAM_2908

SAM_2909

Na de middag hebben we gewandeld bij de zee. Lekker weer, 29 graden, veel mensen.

Tegen het einde van de middag heb ik nog een paar foto’s gemaakt. Deze vond ik wel bijzonder, eigenlijk.

SAM_2919

 

Share

4 Comments

  1. Al weer zo’n prachtige foto op het strand.
    Morgen dus aan het werk. Veel plezier!

  2. Tineke, bedankt dat je zoveel bijzondere belevenissen voor ons opschrijft.
    En ik denk, dat als je drie maanden koffie met gebak krijgt voor de kerkdienst, dat je niet meer zonder kunt, en het hier ook gaat invoeren!

  3. Wat werd er zoal in de toespraak gezegd….je zegt het was een leuke toespraak?
    Ja…die vrouwen in helemaal zwarte gewaden zag ik ook veel in Maleisie! Ook zag ik hen gewoon op de jetski stappen of aan een parachute hangen achter een speedboot…Dat verwacht je dan ergens toch niet 🙂

Geef een reactie