Tineke in Zuid - Afrika

Port Elisabeth. Januari - maart 2016

Addo elephant National Park

Gisteren zijn we met zes mensen, vijf vrouwen en één man, vertrokken naar Addo. Het was een rit van ongeveer een uur. We waren het park nog maar net in of we zagen de eerste olifant al. Deze oude man stond direct naast de weg in z’n eentje te eten. We hebben naast veel olifanten ook veel boksoorten en wrattenzwijnen gezien.

SAM_3014

Hierboven een hartenbeest, geloof ik, maar je hebt ook nog een kudu en een bushbok. Deze foto moet ik eigenlijk inzoomen….

SAM_3041

 

SAM_3111

 En natuurlijk de zebra’s, prachtige dieren.

SAM_3011

We hebben ook overnacht in het park. We sliepen in een soort vaste tenten met een echte deur die ook op slot kon. Gelukkig. Het terrein was natuurlijk omheind met een hoog hek en stroomdraad.
De tenten stonden verspreid in de dichtbegroeide bosjes. Achter het terrein was een poel waar we naar konden kijken door gaten in de houten schutting. We zochten met zaklantaarns een weg door de bosjes….wat een avontuur.
Ik was wel blij dat ik die nacht niet naar de w.c. hoefde…of beter gezegd dat ik het tot half zes op kon houden. Om half tien lagen we in bed en om half zes was ik blij dat ik op kon staan…slapen was nauwelijks bij. Het was erg koud….en dat bevordert het slapen niet. Om half zes zijn mijn tentgenote en ik achter de schutting naar de poel gaan kijken. Er kwamen alleen wat vogels en … een jakhals en die was natuurlijk zeer de moeite waard.

De volgende dag hebben we in het andere deel van het park rondgereden. Naast alle dieren die we gisteren ook al gezien hadden, zagen we nu een jonge jakhals vrolijk om een struikje rennen. Volgens ons probeerde hij een muis te pakken…..

IMG_0821De jakhals.

Het waren twee geweldige dagen.

 

Share

10 Comments

  1. Mooie belevenissen!
    Ik ben benieuwd of je dit ook echt leest.
    Liefs Anne Marije

  2. Geweldig wat een belevenis.
    Was er een gids die tekst en uitleg gaf?

  3. Wij hoorden al dat jullie gingen overnachten in een tent. Dat leek ons echt niet afdoende voor wilde dieren. Gelukkig lazen we nog van een hek……

    • Avatar foto
      tineke

      14 september 2014 at 21:24

      Hallo Hannie en Jan

      Dank voor je reactie. Nee het was helemaal veilig. Overal hekken en sleutels om erin te kunnen……haha
      Gelukkig.
      Ik weet niet of jullie deze reactie ontvangen. Wil je me laten weten of je dit krijgt. Het is jammer wanneer het niet overkomt en je dat niet weet.
      Hoor graag van je
      Tineke

Geef een reactie