Tineke in Zuid - Afrika

Port Elisabeth. Januari - maart 2016

Aan het werk

Vandaag ben ik een week in Zuid-Afrika. De afgelopen periode heb ik veel gezien en veel geleerd. Inmiddels heb ik ook een auto zodat ik toch meer vrijheid heb. Het links rijden viel in het begin niet mee maar het begint echt te wennen.

Ik werk nog niet op de school omdat er een staking is. De afgelopen twee dagen hebben Brecht, medevrijwilliger, en ik sollicitatie gesprekken gevoerd met studenten die bij Ready4life een cursus gevolgd hebben. Het waren allemaal vrouwen, tussen de twintig en vijftig jaar. Ze moesten een sollicitatiegesprek oefenen. Voor mij was het nieuw, Brecht had het al eerder gedaan.

Het was leuk om te doen. De vrouwen gaven aan, na afloop, dat ze heel blij waren met de kans die ze kregen van ready4life. Ze waren allemaal altijd thuis om familie te verzorgen maar ze wilden heel graag een baan om wat te verdienen.

SAM_2764

Ze zagen er piekfijn uit. Het was ook een taak om ze erop te wijzen wanneer ze niet goed gekleed waren voor zo’n gesprek. Ze waren zenuwachtig maar na afloop heel blij en opgelucht. Vandaag kwamen er trouwens maar 4 van de negen opdagen.

SAM_2742

Dagelijks rijden we door de townships. Dat is natuurlijk een avontuur op zich. Wat een mensen, wat een rommel, en wat een plastic. Als er ergens in de wereld een plasticprobleem is dan is het wel hier in de townships. Je kunt je het niet voorstellen hoe dat eruit ziet.

IMG_20140829_150438

Dit is wel een riante woning trouwens.

Het is hier niet alleen maar armoede, nee, er zijn prachtige shoppingmalls en ook prachtige stranden. Zondag hebben we een strandwandeling gemaakt.

Het weer is mooi, overdag, ’s avonds wordt het erg koud. Lange broek en dikke sokken zijn nodig om warm te blijven.

 

              IMG_20140830_145931                IMG_20140830_145036

Share

1 Comment

  1. Leuk hoor!!
    Veel plezier verder!

Geef een reactie